Edustajiston kokous otti kantaa koulujen sijaintiin

Etusivu,Kirjoitukset,Kirjoituksia

Edustajiston syyskokouksen terveiset:
Itäinen Porvoo tarvitsee koulunsa

Porvoon Demarit pitävät tärkeänä, että lasten etu otetaan ensisijaisesti huomioon peruskoulujen sijainnista päätettäessä. Kovin pitkät koulumatkat odotuksineen ja bussi- ja taksikyyteineen eivät ole hyväksi pienille oppijoille, vaan mahdollisimman monen olisi saatava käydä koulua kohtuullisen matkan päässä kotoa. Jos koulu sijaitsee pitkän matkan päässä, on myös vanhempien osallistuminen koulun tapahtumiin ja opettajien tapaamisiin hankalaa, ja sekin on huomioitava. Perheille on tärkeää myös tieto, miten jatkossa kouluasiat järjestyvät, eli itäisen Porvoon kouluratkaisua pitää kiirehtiä.

Porvoossa on ymmärretty ja otettu vakavasti ilmastonmuutoksen hillintä ja hiilijalanjäljen pienentäminen. Sivistysverkkoselvityksessä yhdeksi arvioinnin kohteeksi pitäisikin ottaa koulumatkojen hiilidioksidipäästöjen määrä. Ehdoin tahdoin ei kumipyöräliikennettä tule lisätä pidentämällä pienten koululaisten kouluun kuljetusmatkoja.

Porvoon Demarien eli sos.dem. kunnallisjärjestön edustajisto kokoontui 1.12.2019 päättämään vuoden 2020 toiminnasta ja henkilövalinnoista vuosiksi 2020 ja 2021. Kolmannelle 2- vuotiskaudelle puheenjohtajaksi valittiin Mirja Suhonen, varapuheenjohtajaksi Tuula Martin, muiksi hallituksen jäseniksi Sune Forss, Ove Blomqvist, Jan Nyström, Markus Hammarström, Marianne Korpi, Tapani Eskola, Riitta Ahola ja Eila Kohonen.