Yleinen taloudellinen heikkenemään päin ja se saattaa vaikuttaa Porvoon kaupungin verokertymään

Etusivu,Kirjoituksia

Yleinen taloudellinen heikkenemään päin ja se saattaa vaikuttaa Porvoon kaupungin verokertymään

– Meidän vaaliohjelmamme on mahduttava kaupungin yleisten talousraamien puitteisiin. Demareiden on oltava uskottava vaihtoehto jatkossakin, linjasi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaj Bärlund (sd.) alkavan vaalikauden näkymiä demarien kuntakoulussa Hamarin työväentalolla 15.8.2012.

Bärlund muistutti, että kaupunki on 300 miljoonan euron budjetilla toimiva ”yritys”. Me sosialidemokraatit olemme osoittaneet viime vuosina johtajuutta, kun Porvoon kaupungin velkakierre on saatu katkaistua.

Sos.dem. valtuustoryhmän puheenjohtaja Tapani Eskola totesi, että kaupunginvaltuusto on kunnan ylintä päätösvaltaa käyttävä luottamuselin, joten kunnallisvaalit ovat erittäin tärkeät.

 Eskola oli listannut lukuisan määrän erilaisia hankkeita, joihin joudutaan ottamaan kantaa ensi vaalikauden budjetteja hyväksyttäessä. ”Tapetilla” on mm. vanhainkotien korjaus- ja rakennushankkeet, uusi terveysasema, koulujen saneeraukset, päivähoidon rakennushankkeet ja katuverkon kunnossapito.

Lainsäädännön muuttuminen (vanhuspalvelulaki, nuorison yhteiskuntatakuu) pakottaa kaupungin lisääminen panostustaan vanhustenhoitoon ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.

 Kaupunkikehityslautakunnan jäsen Riitta Ahola (sd.) kertoi kokemuksistaan lautakuntatyöstä. Hän korosti, että lautakunnan jäsenen on otettava etukäteen selvää asioista, että tietää varmasti, mistä oikeasti äänestetään. On huomioitava kuntalaisten tasavertainen kohtelu ja se, että monet ratkaisut tulevat olemaan voimassa kymmeniä vuosia.

 Demarien kuntakouluun otti osaa yli 20 kunnallisvaaliehdokasta.

Teksti: Ilkka Alava